Onze
duurzame kleuringen

Om geweldige kleuren te bereiken, heeft u niet veel agressieve chemicaliën nodig die het haar en de gezondheid schaden. De maximale hoeveelheid natuurlijke en gecertificeerde biologische ingrediënten met een absoluut minimum aan chemicaliën creëert een unieke en effectieve manier om haar te kleuren dat van nature beter is. Onze kleur is zacht en vriendelijk, het haar reageert het best op natuurlijke ingrediënten en maakt het van nature gezonder. Daarom werken we bij Lily alleen maar met duurzame kleuringen.

verschillende soorten
Highlights

Alles waar je lichtere stukken mee in het haar brengt is een soort highlight techniek. Daar heb je wel heel veel verschillende soorten in je kunt ze in de folie zetten, met meches, uit de losse pols schetsen ;oftewel painten, en ga zo maar door. Hieronder een kleine uitleg over verschillende soorten highlights.

img-services 01
Full Color

Bij een Full Color bedoelen we 1 egale kleur dit doen we met een permanente kleuring. Permanente kleuring is niet uitwasbaar, maar kan wel vervagen na verloop van tijd. Het is ook de enige kleuring die 100% grijsdekking geeft. Als het haar nog nooit gekleurd is zou je hiermee 2 tot 3 tinten lichter kunnen gaan. Is het haar gekleurd dan is dit niet meer mogelijk, wil je toch lichter? Dan is dit nog wel mogelijk met bleach hiermee ontkleuren we het haar (dit geeft niet de natuurlijke haarkleur terug) en kunnen we de tint veranderen.

img-services 02
Foils

Bij Foils worden er “plukjes” ingezet met folies of meches vanaf de aanzet tot in de punt. Alles wat je vanaf de aanzet kleurt daar krijg je na een aantal weken uitgroei van; je krijgt dus verschil met de nieuwe gegroeide haren en de ingezette kleur. Doordat je “plukjes” zet en niet heel het haar inkleurt heb je nog je eigen haarkleur ertussen zitten, waardoor de uitgroei wel zachter is dan bij een egale kleuring. Door gebruik van folie of meches word de kleur vaak lichter. De folies houden warmte vast en zorgen er ook voor dat hert ontkleuringsproduct niet uitdroogt hierdoor blijft het product krachtiger en word het dus lichter.

img-services 03
Balayage

Balayage houd in dat de color expert met de hand, blonde stukken in het haar schetst die geleidelijk lichter worden in de punt. Omdat de highlights bij de aanzet veel zachter zijn, is de uitgroei veel minder opvallend, waardoor het een ideale keuze is voor diegene die niet om de 3 tot 4 weken terug willen komen voor onderhoud van de kleur.

img-services 04
Ombre

Ombre is het franse woord dat schaduw betekent. Ombre is een kleurtechniek waar de color expert het haar donkereder houd aan de aanzet en het midden en dan lichter maakt in de punten. Ombre was waarschijnlijk de trend waarover je eerst hoorde en kan worden beschouwd als painting techniek. Het is de perfecte manier voor brunettes om over te schakelen naar blond of om een kleurverandering aan te gaan zonder dat het je wortels inkleurt en mogelijk je huid teint overweldigt. Ombre bevat geen folies en is een goede look die niet veel onderhoud nodig heeft.

verschillen tussen
Balayage & Ombre

Het is makkelijk om ombre en balayage te verwarren met elkaar omdat het twee schetstechnieken zijn die van donker naar licht gaan. Er zijn subtiele maar belangrijke verschillen wanneer je ze met elkaar vergelijkt. Ombre was de 1e techniek die het overnam en het leidde de weg voor andere schetstechnieken zoals balayage. Ombre heeft ons weggevoerd van folies naar een meer creatieve en persoonlijkere techniek. Echter, balayage nam snel de overhand in populariteit en ging ombre voorbij, vanwege zijn meer natuurlijke en sun kissed look. Omdat de color expert zelf kan bepalen waar hij de kleur erin schetst, kan de balayage techniek het gezicht omkaderen door de highlights te plaatsen waar de zon het haar op zou lichten.

 

Er zijn nog meer populaire trends als het gaat om schetstechnieken. Hier zijn een paar voorbeelden.

img-services 05
Babylights

Zeer fijne, hele subtiele highlights. Perfect voor fijn haar, deze schetstechniek vereist foils zoals traditionele highlights maar zijn wel geschets en niet zo streaky en hard ingezet.

img-services 06
Flamboyage

Flamboyage; grofweg dezelfde techniek als balayage, flamboyage voegt meerdere kleuren blond toe aan de uiteinden en word een soort mix van balayage en ombre. Het id het nieuwe alternatief voor highlights voor een super subtiele look.

img-services 07
Sombre

voor degene die ombre te hard vinden in de overgang van donker naar licht is sombre ontstaan (Soft Ombre). Dit is eigenlijk een subtielere ombre, waardoor je je haarkleur toch een boost kan geven op een veilige manier.

Maak
jouw afspraak

Ben jij klaar voor je nieuwe look? Maak dan snel jouw afspraak bij de haarstylisten van salon Lily! Because who needs chemicals for awesome hair?!

Appen met Salon Lily
Kan ik je ergens mee helpen? Je kan me met al je haarvragen appen!

Groetjes,
Salon Lily